Skip to main content
Check This Out

Waarom uw zonnepanelen laten inspecteren?

Door de enorm groeiende populariteit van zonnepanelen de afgelopen jaren, komen steeds meer kwalitatief slechte installaties in Nederland naar voren. Daarom raad Fotons u aan, direct na de installatie van uw zonnepanelen, een inspectie uit te laten voeren door een een onafhankelijk partij met de nodige kennis en ervaring. Daarvoor bent u bij Fotons op het juiste adres. PV installaties (fotovoltaïsche installaties) moeten voldoen aan opgestelde normen om zo eventuele defecten of zelfs brand te voorkomen.

Neem contact op

Voldoet uw systeem

PV installaties (fotovoltaïsche installaties) moeten voldoen aan de wettelijke norm NEN 1010.

Dakpannen en dakgoot

Wij reinigen naast zonnepanelen ook dakpannen en dakgoten.

Visuele inspectie

Een visuele inspectie, zit GRATIS bij een reiniging inbegrepen.

Onder het systeem

Wij kunnen ook bladeren en vogelnesten onder het systeem verwijderen. Voorkom brandgevaar.

Het inspecteren van zonnepanelen

Is het zinvol om zonnepanelen te laten inspecteren?

Door de enorm groeiende populariteit van zonnepanelen de afgelopen jaren, komen steeds meer kwalitatief slechte installaties in Nederland naar voren. Daarom raad Fotons u aan, direct na de installatie van uw zonnepanelen, een inspectie uit te laten voeren door een een onafhankelijk partij met de nodigde kennis en ervaring. Daarvoor bent u bij Fotons op het juiste adres. PV installaties (fotovoltaïsche installaties) moeten voldoen aan opgestelde normen om zo eventuele defecten of zelfs brand te voorkomen.

Wat zijn microcracks, snail trails en hotspots?

Microcracks zijn kleine haarscheurtjes in de zonnecellen van uw zonnepanelen. Deze haarscheurtjes zijn vaak, vooral in het begin, niet met het blote oog waar te nemen. Microcracks kunnen na verloop groter worden en tot rendementsverlies van uw zonnepanelen leiden.

Snail trails (slakkensporen of wormsporen) zijn verkleuringen die ontstaan ​​op zonnepanelen na langdurig gebruik. Deze bruine of zwarte lijnen verschijnen in de buurt van microcracks. Dit effect zorgt voor rendementsverlies. De naam van dit effect komt voort uit de illusie alsof er slakken of wormen over de zonnepanelen zijn gegaan.

Hotspots zijn gebieden met een hoge temperatuur die slechts één of meerdere zones van het zonnepaneel beïnvloeden en resulteren in een plaatselijke afname van het rendement. De hoge temperatuur in de zonnecellen verlaagt het uitgangsvermogen en versnelt materiaalafbraak.

Interne corrosie en delaminatie.

Delaminatie is het loslaten van gelamineerde delen in een zonnepaneel. Door delaminatie kan er vocht binnentreden of kunnen er luchtbellen ontstaan. Het vocht treed in de meeste gevallen binnen door loslatende of slecht gemonteerde moduleranden. Vocht leidt tot corrosie, wat vervolgens zichtbaar wordt met donkere vlekken op het zonnepaneel.

Moet ik mijn zonnepanelen vaak laten inspecteren?

Fotons raad u aan, direct na de installatie van uw zonnepanelen, een inspectie uit te laten voeren door een een onafhankelijk partij met de nodige kennis en ervaring. Door de enorm groeiende populariteit van zonnepanelen de afgelopen jaren, komen steeds meer kwalitatief slechte installaties in Nederland naar voren.

Wat kost het om mijn zonnepanelen te laten inspecteren?

De prijs is afhankelijk van het aantal zonnepanelen, bereikbaarheid, meerdere dakvlakken en aantal omvormers. Heeft u vragen? neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

De gemiddelde kosten van een inspectie liggen tussen de €300,- en €900,- euro, exclusief btw en reiskosten.

Neem contact op
Visuele inspectie

Eventuele mankementen tijdig ontdekken en direct verhelpen. Zo houden wij uw systeem veilig en betrouwbaar.

Professionele reiniging

Laat uw zonnepanelen jaarlijks reinigen en voorkom rendementsverlies. De reiniging verlegt tevens de levensduur van uw zonnepanelen.

Thermografische inspectie

Met behulp van een thermografische camera kunnen we eventuele hotspots zichtbaar maken.

Inspectierapport

Ontvang een uitgebreid rapport met alle vastgestelde bevindingen en eventuele oplossingen.

Een scherp oog voor kwaliteit

Fotons installeert & reinigt uw zonnepanelen veilig, vakkundig en vlot.

Veiligheid voorop

Onze onderhoudsmonteurs betreden uw dak om de zonnepanelen vakkundig te kunnen reinigen. Hierdoor komen we tot een beter resultaat. Wij zullen hiervoor veiligheidsmaatregelen moeten nemen.

Osmose water

Osmose water, ook wel gedemineraliseerd water genoemd, is water in zijn puurste vorm. Het is vrij van kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling. Osmose water laat daarom geen strepen of vlekken achter.

Vuilhechting

Op uw zonnepanelen zit een dunne, vuilafstotende laag. Deze laag wordt aanzienlijk slechter gedurende de jaren, waardoor vuil beter blijft hechten. Langdurig vuil kan leiden tot permanente schade.

Visuele inspectie

Tijdens het inspecteren wordt alles nagelopen en gefotografeerd. Vervolgens wordt alles verwerkt in het kwaliteitsrapport.

Thermografische inspectie

Thermografie is een inspectietechniek die snel en effectief een duidelijk beeld geeft van de temperaturen van de gecontroleerde zonnepanelen, kabels, connectoren, omvormers en zekeringen.

Service en Onderhoud

Bij Fotons kunt u terecht voor een brede service, van het demonteren tot het installeren van zonnepanelen. Het verwijderen van vogelnesten en het voorkomen ervan.

Let’s take the next step and work together