Skip to main content
Check This Out

Waarom uw zonnepanelen professioneel laten reinigen?

Als zonnepanelen vuil zijn vangen ze minder zonlicht op. Denk bijvoorbeeld aan zand, verstuiving, bladeren, vogelpoep, algen, mossen en zelfs schimmels. Dit levert een lager rendement op. Houdt ze schoon en profiteer van een goed rendement. Zo bespaart u flink op uw energierekening!

Neem contact op

Bosrijk of kust gebied

Woont u in bosrijk of kust gebied, laat uw zonnepanelen dan 2-3 per jaar reinigen.

Dakpannen en dakgoot

Wij reinigen naast zonnepanelen ook dakpannen en dakgoten.

Visuele inspectie

Een visuele inspectie, zit GRATIS bij een reiniging inbegrepen.

Onder het systeem

Wij kunnen ook bladeren en vogelnesten onder het systeem verwijderen. Voorkom brandgevaar.

Het reinigen van zonnepanelen

Is het zinvol om zonnepanelen schoon te maken?

Veel mensen denken dat zonnepanelen op natuurlijke wijze door regenwater schoongespoeld worden en daardoor geen extra onderhoud nodig hebben. De zonnepanelen hebben inderdaad een vuilafstotende laag, deze laag blijkt echter niet goed te werken of vaak maar voor korte duur. Daarnaast zitten de zonnepanelen in een lijst, het vuil hoopt zich op in de lijst van de zonnepanelen. Op zowel portrait als landscape geplaatste zonnepanelen ontstaat vuil dat verwijdert moet worden, om zo te voorkomen dat u rendement verliest.  Dit kan oplopen tot een verlies van tussen de 5% en 25%.

Kan ik zelf mijn zonnepanelen reinigen?

Het is mogelijk om zonnepanelen zelf te reinigen, mits u daar de juiste materialen voor gebruikt. Een kras of micro-crack is zo gemaakt. Daarnaast dient u osmose water te gebruiken. Osmose water, ook wel gedemineraliseerd water genoemd,  is water in zijn puurste vorm. Het is vrij van kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling. Osmose water laat daarom geen strepen of vlekken achter. Het is echter van belang dat u de reiniging veilig uitvoert en daar het juiste veiligheidsmateriaal voor gebruikt. Wij raden daarom aan de reiniging van je zonnepanelen uit te besteden.

Moet ik mijn zonnepanelen vaak laten reinigen?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om zonnepanelen elke 6 maanden tot een jaar schoon te maken om de productiviteit, efficiëntie en effectiviteit van de panelen te behouden. Afhankelijk van waar u woont en de mate van vuil en vervuiling, kan het echter vaker nodig zijn om schoon te maken. Houdt ze schoon en profiteer van een goed rendement. Zo bespaar u flink op uw energierekening!

Wat kost het om mijn zonnepanelen te laten reinigen?

De prijs is afhankelijk van het aantal zonnepanelen, bereikbaarheid, meerdere dakvlakken, en/of er onder het systeem gereinigd moet worden, denk aan bladeren en vogelnesten. Daarnaast bieden wij aan dakpannen en dakgoten mee te reinigen. Heeft u vragen? neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

De gemiddelde kosten van een reiniging liggen tussen de €100,- en €300,- euro, exclusief btw en reiskosten.

Neem contact op
Visuele inspectie

Eventuele mankementen tijdig ontdekken en direct verhelpen. Zo houden wij uw systeem veilig en betrouwbaar.

Professionele reiniging

Laat uw zonnepanelen jaarlijks reinigen en voorkom rendementsverlies. De reiniging verlegt tevens de levensduur van uw zonnepanelen.

Thermografische inspectie

Met behulp van een thermografische camera kunnen we eventuele hotspots zichtbaar maken.

Inspectierapport

Ontvang een uitgebreid rapport met alle vastgestelde bevindingen en eventuele oplossingen.

Een scherp oog voor kwaliteit

Fotons installeert & reinigt uw zonnepanelen veilig, vakkundig en vlot.

Veiligheid voorop

Onze onderhoudsmonteurs betreden uw dak om de zonnepanelen vakkundig te kunnen reinigen. Hierdoor komen we tot een beter resultaat. Wij zullen hiervoor veiligheidsmaatregelen moeten nemen.

Osmose water

Osmose water, ook wel gedemineraliseerd water genoemd, is water in zijn puurste vorm. Het is vrij van kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling. Osmose water laat daarom geen strepen of vlekken achter.

Vuilhechting

Op uw zonnepanelen zit een dunne, vuilafstotende laag. Deze laag wordt aanzienlijk slechter gedurende de jaren, waardoor vuil beter blijft hechten. Langdurig vuil kan leiden tot permanente schade.

Visuele inspectie

Tijdens het inspecteren wordt alles nagelopen en gefotografeerd. Vervolgens wordt alles verwerkt in het kwaliteitsrapport.

Thermografische inspectie

Thermografie is een inspectietechniek die snel en effectief een duidelijk beeld geeft van de temperaturen van de gecontroleerde zonnepanelen, kabels, connectoren, omvormers en zekeringen.

Service en Onderhoud

Bij Fotons kunt u terecht voor een brede service, van het demonteren tot het installeren van zonnepanelen. Het verwijderen van vogelnesten en het voorkomen ervan.

Let’s take the next step and work together